Objava rezultata EBU Onkyo natjecanje 2018.

Pobjednici EBU Onkyo natjecanja eseja o Brailleovom pismu 2018. S ponosom i zadovoljstvom objavljujemo vijest da je na ovogodišnjem Onkyo natjecanju u pisanju eseja o brajici, Darijo Anušić s esejem „S Brajevim pismom do pravog poteza" osvojio nagradu u kategoriji posebnih priznanja (seniori), te mu ovim putem od srca čestitamo! Ovogodišnje prijave bile su najbrojnije do sada te je odabrano pet izuzetno kvalitetnih eseja za daljnje natjecanje na europskoj razini. U kvalitetu i originalnost odabranih radova uvjerite se na sljedećoj poveznici: http://www.savez-slijepih.hr/hr/kategorija/eseji-o-brajici-na-onkyo-natjecanju-1787/ Komisija EBU imala je težak posao u odabiru nagrađenih između 51 rada pristiglog iz 20 zemalja. Natjecanje je svjetska inicijativa koju organiziraju i sponzoriraju dvije japanske organizacije koje aktivno promoviraju Brailleovo pismo - Onkyo korporacija i The Braille Mainichi. Europski dio natjecanja provodi Europska unija slijepih, nudeći sudionicima priliku da izraze važnost brajice u vlastitom životu te potičući njenu kontinuiranu upotrebu. Ovogodišnji pobjednici su sljedeći: 1. Nagrada Otsuki - Annette AKKERMAN, Nizozemska: Kasfia, djevojka sa snom 2. Nagrada Excellent works: Juniori: Jordan MAHONY, Irska: Život s brajicom Seniori: Eylem YURTSEVER, Turska: Brajica za dodir 3. Nagrada Fine works: Juniori: Andrea MUÑOZ FERNÁNDEZ, Španjolska: U slučaju da me itko želi čitati; Alexia SLOANE, Ujedinjeno kraljevstvo: Louis Seniori: Darijo ANUŠIĆ,Hrvatska: S Brajevim pismom do pravog poteza; Carlos ANDRÉS VALLEJO, Španjolska: Dvjesto godina kasnije 4. Pohvale žirija: Helen Bjornsdottir REDDING, Island: Brajica ili ne - to je pitanje; Leonieke BAERWALDT, Nizozemska: Gledajući udarac Elisabeth DÍAZ LASTRAS, Španjoska: Katkad primamo pisma Eseji ovogodišnjih pobjednika dostupni su na engleskom jeziku na sljedećoj poveznici: www.euroblind.org//braille-promotion_Onkyo_World_Braille Zahvaljujemo svim sudionicima na poslanim radovima i predstavljanju hrvatskih priča o brajici na ovom važnom svjetskom natjecanju, te vas pozivamo da prijavite svoje radove na sljedeće izdanje natjecanja, na koje će poziv biti objavljen u proljeće 2019. godine.

for download software click here visit mac software site softwareunlim.net visit site