Brailleovo pismo na kravati

Hrvatski brand kravate Svjetlane Latinčić jedinstvene u Hrvatskoj ali i u svijetu (autor Sandra Musa)

Samouka sisačka modna kreatorica Svjetlana Latinčić, koja je u svijet mode ušla prije pet godina haljinama s detaljima veza, prihvatila se novog projekta. Jedina u Hrvatskoj, a prema neslužbenim saznanjima jedina i u svijetu, kreira kravate s Brailleovim pismom za slijepe osobe. Od ljeta je vlasnica zaštićenog i registriranog dizajna Brailleova pisma na tekstilu. Njezina ljubav za hrvatski nacionalni brand zapažena je i na modnoj reviji obrtnika, gdje se predstavila haljinom u obliku kravate, s motivima naše kulturne baštine koje je oslikao prof. Mladen Mitar iz Kutine. Samo nekoliko mjeseci kasnije Svjetlani je sinula nova ideja - utkati reljefne točkice Brailleova pisma na kravate kako bi i slijepe osobe mogle razaznati različitost boja prema osjećaju. Na unutarnjem dijelu kravate ručno su utkani osjećaji na Braillovu pismu koje autorica doživljava pri pogledu na neku boju. - Bijela me asocira na svjetlost i na bijelim kravatama utkana je riječ svjetlost. Na crnim kravatama krije se pojam mističnosti, na sivoj kravati je ispisan pojam led, a na kravatama zemljanih tonova piše rapsodija - objašnjava Svjetlana. Pet kuna slabovidnima Zainteresirani mogu stupiti u kontakt s ovom nadarenom sisačkom kreatoricom i putem sisačke Udruge slijepih na telefon broj 044/547-511. Svi koji kupe kravatu, za koje Svjetlana ima rješenje Hrvatskog zavoda za intelektualno vlasništvo da su zaštićeni proizvod u Hrvatskoj, donirat će 5 kuna za pomoć slijepoj djeci i djeci s oštećenjem vida u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Fotografije

• Braillevo pismo na kravati
for download software click here visit mac software site softwareunlim.net visit site