HRVATSKA ZAKLADA ZA ŠKOLOVANJE SLIJEPIH "MARKO BRKIĆ"

Adresa: Draškovićeva 80/I, 10 000 Zagreb
IBAN: HR3123600001101258466
tel: 01/ 481 1 233
e-mail: zaklada@savez-slijepih.hr
Internetska stranica: www.zaklada-markobrkic.hr,
Facebook grupa: Zaklada za školovanje slijepih Marko Brkić
Upraviteljica Zaklade: Andreja Veljača, dipl.iur

Hrvatsku Zakladu za školovanje slijepih „Marko Brkić" osnovao je Hrvatski savez slijepih 2000. godine koristeći kao osnovni kapital donaciju gospodina Marka Brkića.

Osnovna svrha Zaklade je potpora školovanju slijepih učenika i studenata Hrvatske, a kojima je od 2000. godine do danas podijeljeno preko dvije stotine godišnjih stipendija.

Svekolika pomoć slijepim učenicima i studentima, podizanje kvalitete njihova života, poticanje na rad i učenje, potpora u nabavi tiflotehničkih pomagala, podizanje svijesti o potrebi školovanja slijepih učenika i studenata za njihov daljnji život, podizanje razine društvene svijesti, uklanjanje predrasuda i potpuna integracija slijepih mladih osoba u zajednicu, aktivnosti su koje Zaklada provodi u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih, udrugama slijepih i svim institucijama koje surađuju ili skrbe o slijepim osobama. Zaklada nastoji ukloniti prepreke i stvoriti uvjete za najbrži mogući razvoj i ostvarenje potencijala mladih slijepih osoba, promiče njihovo pravo na osobni integritet, kao i kontinuirano poboljšanje uvjeta obrazovanja, te djeluje da u najmanjoj mogućoj mjeri osjete posljedice invaliditeta.

Fotografije

• LETAK ZAKLADE
for download software click here visit mac software site softwareunlim.net visit site