OBAVIJEST

Prilikom potpisivanja dokumenata slijepe osobe koje su pismene mogu se koristiti svojim potpisom. Nepismene osobe na dokument stavljaju rukoznak ( znak prsta ili križ) i trebaju ga ovjeriti kod javnog bilježnika. Napominjemo da prilikom sklapanja ugovora koji svojom namjenom ili voljom stranaka to zahtijevaju, oni moraju biti ovjereni kod javnog bilježnika bez obzira na način potpisa samog dokumenta od strane slijepe osobe jer isto pravo vrijedi i za videće osobe.

Tvrtka T-Hrvatski telekom je odlučila da Hrvatskom savezu slijepih, odnosno pute temeljnih udruga svim njegovim članovima koji na svoje ime imaju fiksni telefonski priključak, ponudi besplatno korištenje obavijesti na broj 11888 (informacije o telefonskom broju pretplatnika). Da bi ostvarili navedenu mogućnost, članovi se moraju obratiti temeljnoj udruzi slijepih kojoj pripadaju, a ona će ispuniti potreban obrazac te ga dostaviti uz jamstvo da je navedena osoba član udruge.

for download software click here visit mac software site softwareunlim.net visit site