POVLASTICE HRVATSKOG AUTOKLUBA

Hrvatski auto - klub odobrio je članovima udruga osoba s invaliditetom posebne članske pogodnosti, a koje osobe s invaliditetom ostvaruju putem svojih udruga. Naime, članovi Udruge kod učlanjenja u HAK plaćaju umanjenu članarinu i po sniženoj cijeni dobivaju knjižicu «Auto touring pomoć u RH».

Pravo na navedene pogodnosti imaju osobe s invaliditetom s 40% i više tjelesnog oštećenja, pa tako i slijepe osobe, i to:

vlasnici osobnih automobila koji sami upravljaju vozilom;

jedna od osoba ovlaštenih u prometnoj dozvoli za upravljanje vozilom u vlasništvu invalida koji zbog težine invaliditeta ne može upravljati vozilom;

roditelj ili skrbnik osobe s invaliditetom koji osobni automobil koristi za zadovoljavanje potreba te osobe s invaliditetom.

Povlastica se također odnosi na članove Hrvatskog saveza slijepih, odnosno članove njihove obitelji prilikom učlanjenja u HAK, odnosno ostvarivanje auto turing iskaznice po povlaštenoj cijeni. Ukoliko je vlasnik automobila netko od članova obitelji slijepe osobe, spomenuta povlastica odnosi se i na tog člana.

Matična udruga slijepih, članica Hrvatskog saveza slijepih,  dostavit će tipski obrazac HAK-u na zahtjev korisnika ove povlastice.

for download software click here visit mac software site softwareunlim.net visit site