Zaklada Marko Brkić

Potpisani ugovori o stipendijama u hrvatskoj Zakladi za školovanje slijepih Marko Brkić

Na temelju odluke upravnog odbora Hrvatske zaklade za školovanje slijepih Marko Brkić, u prostoru Hrvatskog saveza slijepih, 13. prosinca 2018. u 11 sati, potpisani su Ugovori o stipendijama za školsku odnosno akademsku godinu 2018./19. sa našim stipendistima.
Uz zadovoljstvo što smo bili u mogućnosti stipendirati ih, našim stipendistima poželjeli smo puno sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju.

U zvučnom prilogu poslušajte što su nakon potpisanih Ugovora izjavili neki naši stipendisti.

PREDMET : Obavijest sudionicima natječaja „Hrvatske zaklade za školovanje slijepih Marko Brkić“ za dodjelu Potpora slijepim

učenicima i studentima  za školsku odnosno akademsku godinu 2018./ 2019.

Poštovani/ e,

obavještavamo Vas da je Upravni odbor „Hrvatske zaklade za školovanje slijepih Marko Brkić» razmotrio sve pristigle molbe temeljem raspisanog Natječaja za dodjelu potpora slijepim učenicima i studentima za školsku odnosno akademsku godinu 2018./ 2019. Upravni odbor Zaklade je na sjednici održanoj 6. prosinca 2018. konstatirao da je na Natječaj pristiglo 12 molbi učenika i studenata koji su zadovoljavali kriterije koji se uvažavaju pri dodjeli stipendija.

Nažalost, zbog ograničenog iznosa kojim Zaklada raspolaže vodilo se računa o mogućnosti ispunjavanja svoje odluke o stipendiranju te je u skladu s tim Upravni odbor odlučio sljedeće:

Stipendije za razdoblje listopad 2018. - lipanj 2019. godine se dodjeljuju:

U iznosu od 500,00 HRK:

1.      Augustinu Lukiću iz Mikleuša, učeniku četvrtog razreda Opće gimnazije Marka Marulića u Slatini;

2.      Lejli Ćatić iz Brtonigle, studentici prve godine fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u zagrebu;

3.      Nikolini Kušterbajn iz Dubrave, studentici prve godine preddiplomskog studija na Edukacijsko- rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu;

U iznosu od 700,00 HRK:

1.      Davidu Fogadiću iz Đakova, studentu treće godine preddiplomskog studija Povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu;

2.      Bruni Totu iz Sinja, apsolventu na studiju Fonetike i Informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu;

3.      Andreju Hataru, studentu treće godine preddiplomskog studija psihologije na filozofskom fakultetu u Zagrebu;

4.      Anji Maltarski iz Varaždina, studentici druge godine diplomskog studija Sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu;

5.      Ani Gavran iz Zagreba, apsolventici ne studiju Rehabilitacije na Edukacijsko- rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu;

6.      Igoru Veberu iz Lipika, studentu druge godine Specijalističkog diplomskog stručnog studija Javne uprave na Pravnom fakultetu u Zagrebu;

7.      Luki Goreti iz Splita, apsolventu na studiju Povijesti Pedagogije na Filozofskom fakultetu u Splitu.

8.      Franku Kirinčiću iz rijeke, studentu druge godine računalnih znanosti na University of Liverpool;

Zbog nedostatka financijskih sredstava, uzimajući u obzir odredbe Statuta i Odluku Upravnog odbora o kriterijima dodjele, izvrsnosti učenika i studenata te poticanje visokog obrazovanja prvenstveno slijepih osoba koje trebaju steći zvanje odnosno prvo visoko obrazovanje, nije uvažena molba Beate Orozović kojoj bi ovogodišnje stipendiranje predstavljalo treće stipendiranje prve godine studija.

U ovoj je školskoj odnosno akademskoj godini, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, dodijeljeno je 11 godišnjih stipendija u ukupnom iznosu od 63.900,00 HRK, stoga očekujemo i aktivnu participaciju i zalaganje samih učenika i studenata u prikupljanju financijskih sredstava. Kao i prošle godine, Upravni odbor je donio odluku da se sa svakim stipendistom/icom potpiše ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obveze davatelja i primatelja stipendije odnosno potpore.

Potpisivanje navedenih ugovora obavit će se u četvrtak 13. prosinca 2018.  u 11:00 sati u prostorijama Hrvatskog saveza slijepih,

Zagreb, Draškovićeva 80. Dolazak je načelno obvezan, a o opravdanoj spriječenosti treba svakako javiti na 01 48 12 501, 091 46 46 105  ili na mail: hrvatski@savez-slijepih.hr.

Događaj potpisivanja želimo medijski popratiti kako bi se o djelovanju Zaklade upoznala i šira javnost te i na taj način pospješila efikasnost u prikupljanju potrebnih sredstava.

Ovim putem Vas pozivamo da u navedeno vrijeme svakako dođete na spomenuto potpisivanje ugovora, gdje će Vas sve pozdraviti članovi Upravnog odbora Zaklade.

Svakako do navedenog roka treba obavijestiti službu računovodstva Hrvatskog saveza slijepih  (tel. 4812 501 ili mail: katarina.hrzina@savez-slijepih.hr ), o IBAN-u žiro - računa i OIB-u. Realizacija stipendija uslijedit će odmah nakon toga teće se s prvom ratom isplatiti stipendije za listopad i studeni 2018.

Do roka potpisivanja ugovora svi stipendisti trebaju također na mail: hrvatski@savez-slijepih.hr poslati svoje životopise (ukoliko već nisu, ako je moguće s fotografijom, ali nije obvezno) prilagođene za web stranicu (kratko, kreativno i zanimljivo), što će biti poticaj za prikupljanje sredstava od potencijalnih donatora.

Za sva dodatna pitanja i informacije stojimo na raspolaganju na tel. 01 48 12 501 ili na mail: hrvatski@savez-slijepih.hr

S poštovanjem,

UPRAVITELJICA ZAKLADE

Andreja Veljača, dipl. iur.

Napomena: pri dnu stranice možete pronaći link na novu web stranicu Zaklade.

Fotografije

• Svečana dodjela ugovora stipendistima 2018./2019.g.
for download software click here visit mac software site softwareunlim.net visit site