Novosti o tijeku provedbe projekta

Radionice prevencije ovisnosti na projektu "(Ne)vidljiva strana ovisnosti" koje su se održavale u COO „Vinko Bek" došle su svojem kraju, te je 03. svibnja 2017. održana zadnja radionica u ciklusu.

Učenici koji su pohađali radionice imali su priliku tijekom 4 susreta učiti o  vrstama ovisnosti, opasnostima koje ovisničko ponašanje nosi sa sobom, posljedicama ovisnosti na osobu i okolinu i sl. Na prilagođen i pažljivo usmjeren način imali su priliku razgovarati s osobom koja je bila ovisna i na stvarnom primjeru učiti o posljedicama ovisničkog ponašanja na osobu, obitelj i društvo u cjelini. Tijekom radionica učenici su potaknuti na propitivanje znanja i stavova o temi ovisnosti te su produbili svoja znanja o rizičnim ponašanjima, odgovornosti za vlastito ponašanje i  važnosti zdravih i sigurnih izbora u životu.

Na samom kraju, svakom je učeniku uručena Potvrdnica o sudjelovanju. Bilo je zadovoljstvo provoditi aktivnosti u COO „Vinko Bek"  te još jednom zahvaljujemo na odličnoj suradnji i susretljivosti djelatnika škole. Također zahvaljujemo partnerima na projektu, Udruzi PET PLUS i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo čiji stručnjaci su nas vodili kroz ciklus radionica: Miri Davidović, Kristini Draguzet, Tomislavu Laginji i Ljiljani Muslić.

U nadolazećim mjesecima provedbe projekta slijede i radionice za roditelje u gradovima Čakovcu, Karlovcu, Koprivnici, Sisku, i Varaždinu.

Fotografije

• slika 1
  • slika 2
  • slika 3